Mette- Kirurg 

Jeg har vokst opp i en "lege-familie", og ble tidlig inspirert av min far som var plastikkirurg. Han var en dyktig kirurg, med et brennende engasjement for faget og med stor omsorg for sine pasienter. Dette gjorde et dypt inntrykk på meg. Jeg er en handlekraftig person og ønsket meg et praktisk fag der jeg kunne gjøre en stor forskjell. Det er et fag som krever kontinuelig læring for å opprettholde kunnskap og stadig strekke seg for å bli enda bedre. Det liker jeg!

2) DET BESTE MED JOBBEN MIN?

Jeg liker å jobbe med detaljer og er nøyaktig av natur. Jeg er opptatt av estetikk og det å kunne bringe det inn i jobben min gir meg en ekstra dimensjon. Å være plastikkirurg er et fantastisk yrke, der inngrepet og teknikken tilpasses den enkelte pasient. Dette gir også store muligheter for å være kreativ, med et tydelig estetisk uttrykk. Derfor elsker jeg jobben min! Og så treffer jeg utrolig mange spennende og interessante mennesker. Jeg er oppriktig glad i folk!Jeg er veldig ydmyk for at mine pasienter velger meg som sin kirurg. Det er en stor og viktig oppgave å ta godt hånd om dem i deres sårbarhet. Jeg skaper relasjoner hver dag som betyr mye for dem,, men også for meg. Dette er operasjoner de ikke MÅ gjøre, men som de VELGER at jeg skal utføre. Det har jeg stor respekt for, og jeg føler meg veldig veldig priveligert.

3) BALANSE MELLOM JOBB OG PRIVATLIV

jobbe som privatpraktiserende plastikkirurg blir på mange måter også en livsstil og en del av min identitet. Jeg har tett oppfølging og kontakt med mine pasienter og det tar mye av min tid. Det har i perioder under utdanning og spesielt mens barna var små vært ganske tøft. Da jeg jobbet på sykehus var det mange lange vakter og arbeid i ferier og helligdager da man gjerne kunne ønske å ha fri med familien. Om jeg er ærlig føler nok jeg at jeg har ofret mye for å komme dit jeg er idag. Barna betyr alt for meg, og mye av min fritid tilbringer jeg sammen med dem, i tillegg til at jeg har et stort sosialt nettverk av nær familie og venner. Jeg er glad i natur og reiser, og fordelen med jobben på en privat klinikk, er at jeg i stor grad kan planlegge ferier når det passer for meg. Jeg er glad i å trene og være fysisk aktiv i naturen både sommer og vinter. Det gir meg påfyll og avkobling. For mine egne barn håper jeg at jeg også kan være et godt forbilde. Jeg tror det har stor betydning for dem å se at jeg er dypt engasjert i mitt arbeid, og at jeg har et stort hjerte for mine pasienter.

4) EN BRA ARBEIDSUNIFORM

For meg er det viktig at arbeidstøyet er lett, fleksibelt og pustende og helst strykefritt. Når jeg opererer har dette stor betydning fordi jeg har en fysisk krevende jobb i mange timer av gangen, og har på både en tett frakk, munnbind, doble hansker, hatt, hodelykt, munnbind og briller. Dette setter høye krav til at uniformen er funksjonell for mitt bruk. Jeg er som jeg nevnte opptatt av estetikk og er glad i klær med høy kvalitet. Alle som kjenner meg vet det! 😉 Jeg synes derfor at et arbeidsantrekk skal gjennspeile kvaliteten av arbeidet jeg og Akademikliniken leverer i tillegg til å ha et fint snitt.

5) TIPS TIL YNGRE
Å velge denne veien krever mye hardt arbeid. Du må være villig til å ofre tid og innsats for å bli dyktig. Jeg har aldri gått for det middelmådige....Å studere medisin gir mange valgmuligheter og det viktigste er å finne en spesialitet som du brenner for. Og om du liker å jobbe med mennesker er det et privilegium å komme så tett på så mange ulike personligheter. Jeg føler at det beriker mitt liv og jeg får en dypere forståelse for andre som både er og lever svært ulikt fra meg selv. Dette er fantastisk om man evner å se det! No matter what you do, find something you can be passionate about doing.

Takk for meg, Mette 

Uniformsoverdel - Herre

Se alle